28 Απριλίου 2023, στις 18:30
στο commons room της έκθεσης we can only begin to notice στο NiMAC
[τα θεωρητικά κείμενα είναι στα αγγλικά]

Το Book Club by George Rallis έρχεται στην αίθουσα commons room της έκθεσης για τρεις συναντήσεις, διερευνώντας και προκαλώντας τα βλέμματα μέσα από τα οποία “διαβάζουμε” τον κόσμο.

Η τρίτη συνάντηση έχει ως θέμα: “You are Here: A Manifesto”

Ως πρόλογος σε αυτό το τρίπτυχο κριτικών προβληματισμών, η Eileen Joy παρέχει έναν βήμα προς βήμα οδηγό για το πώς μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα μονοπάτια της γνώσης σας και να επιτρέψετε στην queer γεννητικότητα να λάβει χώρα. Προκειμένου να ενσωματώσουμε τη συσσωρευμένη γνώση μας, θα δημιουργηθεί από κοινού ένα ερωτικό ποίημα ως αποχαιρετιστήριο δώρο.

Σχετικά με το Book Club:
To BC είναι μια σειρά εργαστηρίων κριτικής σκέψης που κρατούν μια κειμενική προσέγγιση της κριτικής σκέψης. Με μια φυσική σχέση με την παραγωγή γνώσης και μια περιστασιακή αποδόμηση, ο Γιώργος Ράλλης περιηγείται στα νοήματα και τους λόγους που αντιπροσωπεύουν τα κείμενα που του ανατίθενται προκειμένου να ζωγραφίσει μια εικόνα κοινωνικού πολέμου και κριτικής ασθένειας. Προσεγγίζοντας τα κείμενα με μια πιο άμεση ανάλυση, αυτό που αποκαλύπτεται είναι ένας προσωπικός προβληματισμός και ένας στενός δεσμός με αυτό που συνήθως αποκρύπτει ο ακαδημαϊκός χώρος. Στόχος αυτής της σειράς εργαστηρίων είναι να προσφέρει μια ριζοσπαστική προσέγγιση σε μη ορατά και μη λεκτικά ζητήματα που υπογραμμίζουν κοινωνικά ρεύματα, όπως το δικαίωμα στη συγγραφή, η γελοιοποίηση των σημερινών οικονομικών καταστάσεων και ένας νεοανακαλυφθείς τρόπος δημιουργίας.

Το μόνο που σας ζητείται είναι να εμφανιστείτε. Η ανάγνωση των κειμένων δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συνιστάται ανεπιφύλακτα, καθώς η επικοινωνία προϋποθέτει πάντα μια κοινή πλαισίωση, η οποία θα χρειαστεί και θα ζητηθεί όταν πραγματοποιηθεί η πράξη του διαμοιρασμού. Προκειμένου να ενσαρκωθεί η διαδικασία που θα επιχειρήσει αυτό το σώμα γνώσεων, όσοι θα συμμετάσχουν και στα τρία εργαστήρια θα έχουν επίσης το χώρο να δημιουργήσουν ένα κοινό ποίημα αγάπης.

Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στις αναγνώσεις:
– email georrallis@gmail.com, ή
– να στείλετε μήνυμα στο quintessentiallyqueer στο Facebook