Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας. Το NiMAC εγκαινιάσθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1994 και είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Κύπρου. Η αρχιτεκτονική του αποκατάσταση και η μετατροπή του σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο πολιτιστικό χώρο τιμήθηκαν το 1994 με το Βραβείο Europa Nostra. Κατά τη διάρκεια των είκοσι και πλέον χρόνων λειτουργίας του, το Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας διοργάνωσε και παρουσίασε περισσότερες από ογδόντα εκθέσεις μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Πολλές από αυτές οργανώθηκαν σε συνεργασία με μουσεία, κέντρα τεχνών και πολιτιστικά ιδρύματα ευρωπαϊκών και άλλων χωρών.

Ώρες λειτουργίας
Γραφεία: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:00-15:00
NiMAC: Τρίτη-Σάββατο: 10:00-21:00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Που θα μας βρείτε.

Εγγραφείτε εδώ για να μάθετε τα νέα μας.

Current ExhibitionsView More

ARTCHAEOLOGY INVITATION

Ar[t]chaeology

Διάρκεια: 19 Οκτωβρίου – 12 Ιανουαρίου 2019 Επιμέλεια: Έλενας Στυλιανού, Άρτεμις Ελευθεριάδου και Γιάννη Τουμαζ Χώρος: NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και το IAPT Περιγραφή Ar[t]chaeology Διασταυρώσεις Φωτογραφίας και Αρχαιολογίας Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και το IAPT, παρουσιάζουν... More
INVITATION-LoV-2

Layers of Visibility

Διάρκεια: 19 Οκτωβρίου – 12 Ιανουαρίου 2019  Επιμέλεια:  Liz Wells και  Γιάννης Τουμαζής Χώρος: NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ (more…)

Past ExhibitionsView More