Pop Up 2021 Θέατρο & Περφόρμανς

Εισιτήρια SoldOut Tickets

Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ

Οδός Τεμπών, 1016, Λευκωσία

Nicosia Pop Up Festival 2021

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, και τελειώνουν τέλος του μήνα. 

26–27.11.2021

ATHLETES OF THE MIND

Ώρα προσέλευσης: 19:45 (26.12) | 20:15 (27.12)

Ώρα έναρξης: 20:00 (26.12) | 20:30 (27.12) 

Διάρκεια: 60 λεπτά

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά και μουσική

Συντελεστές: Σεμέλη Οικονόμου, Haraldur Agustsson, Δημήτρης Κωνσταντοπούλου, Μάνος Μαθιουδάκης, Σακάρι Λαουρίλα και φίλοι

Eίσοδος: €10

_____________________________________________

03.12.2021

WHO CARES | Σόλο περφόρμανς της Εύης Δημητρίου 

Ώρα προσέλευσης: 20:15
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια: 40 λεπτά
Γλώσσα: Αγγλικά
Συντελεστές: Χορογραφία – Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου | Δραματουργία: Guy Cools| Σχεδιασμός φωτισμού: Aleksandar Jotovic | Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Μιχάλης Παπαμιχαήλ | Εκπαίδευση φωνής: Cathryn Robson | Μουσική: «Under Pressure» Karen O & Willie Nelson, «Take Care» Imany, «A soft throbbing of time» Frank Bretschneider, «Kiss in  Taskim Square» Michelle Gurevich | Τεχνικός Συντονισμός: Άντης Ιακώβου | Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Είσοδος: Δωρεάν

Η παράσταση “WHO CARES” διερευνά τις αντιφάσεις που προκύπτουν ανάμεσα στο τι θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας και αυτό που η κοινωνία μας επιβάλλει. Μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μας ταυτότητας, του φύλου και της διαδικασίας ενηλικίωσής μας, η παράσταση εξετάζει το πώς εξωτερικές πιέσεις όπως τα κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα αλλά και οι πολιτικές, επηρεάζουν την προσωπική μας αντίληψη και δράση. Η παράσταση συνδυάζει κίνηση με λόγο και μάς συμπαρασύρει σε ένα σωματικό και συναισθηματικό ταξίδι που απευθύνεται στο παρόν μας. 

«Παρατηρούμε πλέον όλο και πιο συχνά τις επιβολές που γίνονται στο σώμα είτε με άμεσο τρόπο – για παράδειγμα μέσα από τη σεξουαλική παρενοχλήση- είτε με έμμεσο, δηλαδή με όχημα τα κοινωνικά ταμπού και τις κοινωνικές προσδοκίες. Βιώνουμε επίσης, την τελευταία περίοδο, πολιτικές αποφάσεις που αφορούν επιβολές στο σώμα μας. Με έναυσμα, λοιπόν, την δική μου προσωπική ματιά επάνω στις αντιθέσεις μεταξύ του τι νιώθω και τι προσδοκείται από εμένα, καθώς και μέσα από το ερώτημα για το πώς το προσωπικό μπορεί να γίνει συλλογικό, άρχισε η καλλιτεχνική έρευνα για την παράσταση με τον δραματουργό Guy Cools.” 

_____________________________________________

4–5.12.2021 

ΙΔΑΙΟΝ PROJECT

Ώρα προσέλευσης: 20:15
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια: 90 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Συντελεστές: Βαγγέλης Γέττος (λαούτο, φωνή) | Αναστασία Δημητριάδου (πλήκτρα, αυλός, φωνή) | Hugo Enrique Olivos (τύμπανα)

Είσοδος: €10 

Το Ιδαίον Άντρον, η κατακόρυφη σπηλιά στις κορυφές του Ψηλορείτη, στην Κρήτη, η τοποθεσία όπου γεννήθηκε ο Δίας, συμβολίζει με τρόπο επιβλητικό τον μύθο: το αιώνιο καταφύγιο του ανθρώπου.Όταν η Ιστορία μπερδεύεται, αναλαμβάνει ο μύθος. Όταν η γλώσσα αδυνατεί να εξηγήσει, αναλαμβάνει η μουσική: η μυθολογία των ήχων. 

Ο Βαγγέλης Γέττος, η Αναστασία Δημητριάδου και ο Hugo Enrique Olivos καταδύονται στο άχρονο σπήλαιο της κρητικής μουσικής και ανασύρουν πρωτότυπες, δικές τους συνθέσεις που εκκινούν από τα ηχοχρώματα της Μεσογείου και εκτείνονται μέχρι το prog rock, το stoner, το power metal, το flamenco και το funk.Τα κομμάτια του group συνοδεύει ένα σπονδυλωτό storytelling σχετικά με τις αφορμές και τις περιστάσεις από τις οποίες ξεπήδησαν τα κομμάτια. Έτσι, μέσα από μία πηγαία ανάγκη επικοινωνίας με το κοινό, οι ‘’Ιδαίον Project’’ βουτούν από ψηλά στην μουσική και φέρνουν στην επιφάνεια έναν πολυσύνθετο ορυκτό ήχο. 

To group ‘’Ιδαίον Project’’ προέκυψε μέσα από την δημιουργική συνάντηση τριών μουσικών που προέρχονται από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Ο Βαγγέλης Γέττος που φέρνει στο σχήμα τον αρχετυπικό ήχο του κρητικού λαούτου και τα τραγουδίσματά του, συναντά την Αναστασία Δημητριάδου που με τα ιδιαίτερα folk και rock φωνητικά της, τα πλήκτρα και τον αυλό προσδίδει στο εγχείρημα ένα υπερβατικό χαρακτήρα. Τον καινοτόμο ήχο του ‘’Ιδαίον Project’’ σφραγίζει με τον μεταλλικό δυναμισμό και τα διαπεραστικά beats του o drummer Hugo Enrique Olivos. 

_____________________________________________

9.12.2021

Η ΜΟΥΖΟΥΟΡΟΥ

Ώρα προσέλευσης: 20:45
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 30 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Συντελεστές: Σκηνική επιμέλεια–αφήγηση–τραγούδι: Αυγουστίνα Στυλιανού | Σύνθεση, λούπες, ηχοτόπια: Σωτήρης Χριστοδούλου | Φωτογραφία–σχεδιασμός αφίσας: Άννα Μαρία Χριστοφίδου
Είσοδος: Δωρεάν

Η κεντρική ιδέα είναι εμπνευσμένη από τα προσωπικά κείμενα του παππού Χριστόφορου Στυλιανού, γνωστά ως «τσαττιστά». Τα “τσιαττιστά” πηγάζουν από τη Κυπριακή παραδοσιακή λαική ποίηση και αποτελούν παραδοσιακά στιχουργήματα της κυπριακής παράδοσης, τα οποία έχουν ως χαρακτηριστικό την ομοιοκαταληξία συνοδευόμενη από παραδοσιακό μουσικό όργανο. Έτσι, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μουσική ιστορία με αυτά τα τσιαττιστά που θα έχει ως θέμα της τον έρωτα . Αυτή η εύρυθμη απόδοση των τσαττιστών θα συνδυαστεί με τη συνοδεία ηλεκτρικού μπάσου προσφέροντας με αυτό τον τρόπο, μια μοντέρνα προσέγγιση στην λαική μας παράδοση και το αντίθετο. Και βέβαια η ιδέα να συνυπάρξουν σε μια κοινή επαφή η λαική παράδοση της Κύπρου με ένα εντελώς μεταμοντέρνο μουσικό είδος των τελευταίων ετών, είναι κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Θεωρούμε ότι είναι ευρηματικό και αρκετά ενδιαφέρον όταν η παράδοση που σμίγεται μαζί με το μεταμοντέρνο. 

_____________________________________________

11–12.12.2021

Εργαστήριο – Με δυο παπούτσια από χαρτί

Διαδραστική μουσικοαφηγηματική παράσταση

Ώρα προσέλευσης: 09:45 | 15:45
Ώρα έναρξης: 10:00 | 16:00
Διάρκεια: 50 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Συντελεστές: Αφήγηση: Μαρίνα Κατσαρή | Ζωντανή μουσική: Γιάννης Κουτής

Είσοδος: €8

Μια καμήλα, ιδιοκτήτρια ενός χωραφιού ψάχνει για βοηθούς για να το καλλιεργήσει. Ένας ελέφαντας και ένας ποντικός θα δουλέψουν σκληρά μαζί της και η σοδειά θα είναι πολύ καλή. Τι γίνεται όμως όταν η ζήλεια βάζει “ψύλλους στ’ αυτιά” των δυο μεγάλων ζώων για το πώς πρέπει να γίνει η μοιρασιά; Μια λαίμαργη γιαγιά προσπαθεί να ξεμπλέξει από τους μεγάλους μπελάδες που η ίδια προκάλεσε στον εαυτό της. Θα καταφέρει μόνη της ή θα χρειαστεί βοήθεια; Ένα παραμύθι από την Αφρική και ένα από την Κύπρο —  αποδιδόμενο στην κυπριακή διάλεκτο — εισάγουν τα παιδιά σε ένα μαγικό και αστείο κόσμο όπου καλούνται να αναπτύξουν τις δικές τους σκέψεις γύρω από τα κεντρικά θέματα της συνύπαρξης όπως η ζήλια και η αλληλεγγύη, η συνεργασία, το δίκαιο, το άδικο, η απληστία και η ολιγάρκεια. 

_____________________________________________

10.12.2021

Εργαστήρι (για ενήληκες)– The Art of Failure: Juggling and Clowning workshop

Ώρα προσέλευσης: 15:45
Ώρα έναρξης: 16:00
Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Συντελεστές: Εμψυχώτριες: Άννη Σοφοκλέους, Ναταλία Παναγιώτου 

Είσοδος: €15

Απευθύνεται σε περφόρμερ/ηθοποιούς/χορευτές/σκηνοθέτες/φοιτητές δραματικών σχολών/σχολών χορού και σε οποιοδήποτε άτομο έχει κάποια σκηνική εμπειρία. Μέχρι 15 άτομα.

Juggling (warm up body and mind). 

Η διαδικασία εκμάθησης του Juggling είναι μια νοητική άσκηση που επιτρέπει την επικοινωνία και συνεργασία του αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας με τη χρήση της μπάλας. Μπορεί να λειτουργήσει ως διαλογιστική άσκηση συγκέντρωσης αλλά και ως μέσο έκφρασης και διασκέδασης μαθαίνοντας ζογκλερικά κόλπα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου. 

Μύτη με μύτη. 

Το θέατρο της κόκκινης μύτης είναι ένα μοναδικό είδος σωματικής, κωμικής και συνάμα συγκινητικής ποίησης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φανερώσουν τον θεατρικό κλόουν που βρίσκεται μέσα τους έχοντας στο μυαλό τους το στοιχείο της έκπληξης, της φαντασίας, της σκανδαλιάς, της αμεσότητας με το κοινό, της αλήθειας και του κωμικοτραγικού. Ο κλόουν δεν σταματά ποτέ το ταξίδι του. Συνέχεια ανακαλύπτει κάτι καινούριο, προσπαθεί, αποτυγχάνει και ξεκινά ξανά από την αρχή.

_____________________________________________

10.12.2021

THE NEW REALITY SHOW

Ώρα προσέλευσης: 19:45
Ώρα έναρξης: 20:00
Διάρκεια: 45 λεπτά
Γλώσσα: Σωματικό Θέατρο – Κλόουν
Συντελεστές: Ομάδα Γιασεμίν | Δημιουργία & ερμηνεία: Άννη Σοφοκλέους & Ναταλία Παναγιώτου 

Είσοδος: Δωρεάν

Οι αλήθειες που μας παρουσιάζονται σήμερα θα μπορούσαν να ήταν βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τα δύο μέτρα φυσικής απόστασης είναι η τέλεια φόρμουλα για ένδειξη αγάπης και στοργής προς τον συνάνθρωπο. Η κανονικοποίηση των νέων «κανόνων επαφής» εμπνέει μια παράσταση με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες κλόουν, που προσπαθούν να κατανοήσουν μια νέα πραγματικότητα σ’ ένα κόσμο που δεν τους μοιάζει και τόσο οικείος. Το κοινό γίνεται μάρτυρας στα όσα συμβαίνουν στις συνεδρίες… μεταξύ ειδικού και πάσχοντα. Απώτερος σκοπός η κοινωνική αποδοχή, κάτι που αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο απ΄όσο φαίνεται. Η αμεσότητα και ειλικρίνεια που διακατέχει την Τέχνη του Κλόουν, στρέφει το βλέμμα του κοινού προς τα μέσα, αντικρίζοντας από ασφαλές απόσταση τις δικές του ευαισθησίες, αδυναμίες, γκάφες, αποτυχίες, ελαττώματα, ελπίδες, όλα δηλαδή που τον κάνουν Άνθρωπο.

_____________________________________________

13.12.2021

Εργαστήρι – Here and Now (για ενήλικες)

Ώρα προσέλευσης: 17:15 

Ώρα 17:30 

Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά 

Γλώσσα: Ελληνικά

Συντελεστές: Εμψυχώτριες: Ομάδα Γιασεμίν – Δέσποινα Χρυσάνθου & Ναταλία Παναγιώτου Είσοδος: €15 

Απευθύνεται σέ όλα τα άτομα άνω των 18 χρονών. Μέχρι 20 άτομα. 

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι όπου οι συμμετέχοντες καλούνται μέσω της τέχνης του Θεάτρου να φτάσουν στο «εδώ και το τώρα», χωρίς άλλες εξωτερικές σκέψεις. Απευθύνεται σε άτομα που είναι έτοιμα να ξεπεράσουν κάποια όρια είτε σωματικά είτε πνευματικά. Το εδώ και το τώρα είναι ό,τι έχουμε και μάλλον ό,τι χρειαζόμαστε στη ζωή μας. 

_____________________________________________

14–15.12.2021

ΘΕΟΣΚΟΤΕΙΝΑ 

Ώρα προσέλευσης: 20:15
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Συντελεστές: Κείμενο: Πέτρος Πατούνας | Σκηνοθεσία: Μαρίνα Κακουλλή | Επί σκηνής: Παντελίτσα Μαυρογιάννη | Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου | Σχεδιασμός κοστουμιών: Βικτώρια Σαρρή | Υπεύθυνη Παραγωγής: Ισιδώρα Αβραάμ
Κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετων.
Είσοδος: €12

Στην κορυφή ενός βουνού, μία γυναίκα βρίσκει το κατάλληλο σημείο για την τελευταία της προσευχή. Μία σπάνια ευκαιρία για άμεση επικοινωνία με το θείο. Μέσα από αναδρομές στην παιδική της ηλικίας αρθρώνει όλα όσα δεν ειπώθηκαν. Λάθος διαγνώσεις, λάθος οιωνοί, κλειστά μάτια, κλειστά στόματα και πολλές αναμνήσεις που περιπλανιούνται σαν σκιές την οδηγούν στη δημιουργία του προσωπικού της μανιφέστο: ενός μονολόγου οχετού για όλα όσα την οδήγησαν στην ανάβαση και τελικά στην πτώση. 

Ο μονόλογος “Θεοσκότεινα” μιλά για την παιδική κακοποίηση, σεξουαλική και κοινωνική. Αυτό που καθιστά τον συγκεκριμένο μονόλογο ξεχωριστό είναι η ιδέα ότι για τα αποτελέσματα της κακοποίησης αυτής δεν ευθύνεται μόνο ο κακοποιητής αλλά ένα ολόκληρο σύστημα αξιών και προκαταλήψεων. Με το έργο του ο Π. Πατούνας δίνει τον λόγο σε μια γυναίκα, σε ένα κορίτσι, σε ένα παιδί που μιλούσε αλλά δεν είχε ποτέ τον σωστό ακροατή. Οι θεατές καλούνται να καλύψουν αυτή τη θέση, να υπομείνουν το τέλος και να ακούσουν. 

_____________________________________________

16–17.12.2021

NAT IN DA HOUSE 

Ώρα προσέλευσης: 19:45 

Ώρα έναρξης: 20:00 

Διάρκεια: 45 λεπτά 

Γλώσσα: Ελληνικά

Συντελεστές: Ομάδα Γιασεμίν | Δημιουργία & ερμηνεία: Ναταλία Παναγιώτου 

Είσοδος: €10

Η ομάδα Γιασεμίν παρουσιάζει για πρώτη φορά το one-woman show «Nat in da house» στο Nicosia Pop Up Festival 2021. Σε αυτό το σόλο, η Ναταλία Παναγιώτου καλεί τους θεατές να ταξιδέψουν μαζί της και να γνωρίσουν τον κόσμο της… Ένα κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Ένα κόσμο γεμάτο ευθύτητα, παραδοξότητα, σαρκασμό και χιούμορ. 1,2,3 Action! Let the show begin!

_____________________________________________

18–19.12.2021

ΑΓΡΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 

Ώρα έναρξης: 20:00

Ώρα προσέλευσης: 19:50

Διάρκεια: 50 λεπτά

Γλώσσα: Ελληνικά

Συντελεστές: Κείμενα – Σκηνοθεσία: Στέλιος Θεοχάρους | Δραματουργική Ανάλυση: Βαλεντίνος Κόκκινος | Μουσική – Μουσική Επιμέλεια: JUΛIO Κομπολόι | Σύμβουλος Κίνησης: Γεωργία Ανδρέου | Σκηνικά & Κοστούμια: Μικαέλλα Κάσινου | Σχεδιασμός & Χειρισμός Φωτισμού: Στέφανος Σωτηρίου | Επί σκηνής: Αντώνης Κλεάνθους, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ραφαέλλα Καβάζη, Στέλιος Θεοχάρους | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ανδρέας Κούτσουμπας | Διοργανωτής: Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων

Είσοδος: €12

_____________________________________________

20.12.2021

HYMEN 

Ώρα προσέλευσης: 19:45
Ώρα έναρξης: 20:00
Διάρκεια: 20 λεπτά
Γλώσσα: Κυπριακά

Συντελεστές:  Iδέα–Έρευνα–Κείμενο–Ερμηνεία: Nάγια Τ. Καρακώστα | Μέντορας προγράμματος φιλοξενίας «Moving the New»: Ροδιά Βόμβολου | Καλλιτεχνική συνεργάτις: Ελένη Αναστασίου Είσοδος: Δωρεάν

Πώς μιλάμε για τα γυναικεία σώματα μας; Ποιο το αφήγημα που αυτά φέρουν;

Πώς τα σώματα μας γίνονται ντοκουμέντο; 

Η περφόρμανς- ντοκουμέντο “Hymen” αποτελεί την τελική παρουσίαση της ηθοποιού και περφόρμερ Νάγιας Τ. Καρακώστα στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης Moving the New στη Στέγη Χορού Λεμεσού. 

Η διαδραστική αυτή περφορμανς γεννήθηκε από την ανάγκη μας με την Ελένη Αναστασίου να μιλήσουμε για τα γυναικεία σώματά (μας), την αυτοδιάθεση και τις απολαύσεις αυτών μέσα από τις πρακτικές του Θεάτρου Ντοκουμέντο. Η ανάγκη έγινε έρευνα και η έρευνα παράσταση (‘’Under/pants’’ part 1*). 

Στη συνέχεια η έρευνα διευρύνθηκε και εξελίχθηκε σε βιωματικά εργαστήρια/ workshop σχετικά με τα γυναικεία σώματά και για όσα αυτά φέρουν ως αναμνήσεις, ως εμπειρίες, ως ύλη. Χρησιμοποιώντας το υλικό που προήλθε από αυτά τα βιωματικά εργαστήρια/ workshop, η περφόρμανς-ντοκουμέντο εξερευνά το πώς η αφήγηση του πραγματικού (συνεντευξιαζόμενες γυναίκες) μπορεί να μετουσιωθεί δραματουργικά και παραστατικά σε ένα καινούργιο καλλιτεχνικό αποτύπωμα, καθώς και το πώς δημιουργείται ένα γυναικείο συλλογικό σώμα. 

_____________________________________________

21.12.2021

ΜΕΤΑΖΩΝΤΑ

Ώρα προσέλευσης: 17:45 | 19:45
Ώρα έναρξης: 18:00 | 20:00
Διάρκεια: 20 λεπτά
Γλώσσα: —
Συντελεστές – Ιδέα – Έρευνα: Γιώργος Μπίζιος | Επι σκηνής – Συν-δημιουργία: Γιώργος Μπίζιος, Χάρις Ιακώβου, Άγγελος Μέσσιος, Μαρία Κασάπη

Είσοδος: Δωρεάν

Για δεκαετίες τώρα, και αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια, ακούμε όλο και πιο πολύ πως η ανθρωπότητα χρειάζεται επαναφορά – μια ριζική αλλαγή που θα επαναπροσδιορίσει όλους τους τομείς που ευθύνονται για την δυσλειτουργικότητα του συστήματος και τον μη πλέον βιώσιμο τρόπο ζωής του ανθρώπου. 

Κάτι άλλο που επίσης ακούμε, είναι πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε πριν οτιδήποτε άλλο είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και πως η συλλογική αλλαγή θα επέλθει ως φυσικό αποτέλεσμα αυτού. 

Πόσο βάθος όμως πρέπει να έχει αυτή η αλλαγή; Πόσα και ποια στρώματα του εαυτού μας αφορά; Ως που φτάνουν οι ρίζες της; Μήπως πρέπει να μάθουμε να περπατάμε ξανά από την αρχή; Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αναπνέουμε; Μήπως αφορά το σώμα μας ολόκληρο και όλα τα κύτταρα που το αποτελούν; 

Το «ΜΕΤΑΖΩΝΤΑ» βασίζεται στην ζωή ενός κυττάρου – την βασική μονάδα ζωής, δηλαδή τον μικρότερο οργανισμό που μπορεί να αναπνέει, να τρέφεται και να αναπαράγεται. Χρησιμοποιώντας το κύτταρο ως μικρογραφία και συμβολικό παραλληλισμό του ανθρώπινου ον, το έργο έχει σκοπό να αποδομήσει τις βασικές του λειτουργίες και να μας τις ξαναμάθει από την αρχή, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα προς μια ριζική αλλαγή. 

Η συνθήκη της παράστασης πραγματοποιείται μέσα σε ένα κύκλο με 4 περφόρμερ που αποτελούν τα οργανίδια του κυττάρου και μαζί συντελούν τον οργανισμό. Χρησιμοποιώντας τα σώματα τους, συνδιαλέγονται μεταξύ κίνησης και ηχητικής επένδυσης καθώς ξαναεπισκέπτονται βασικές λειτουργίες όπως την αναπνοή, τις αισθήσεις, το περπάτημα, τον λόγο αλλά και τα συναισθήματα που αυτές προκαλούν. 

Η μουσική της παράστασης θα γραφτεί για παιδικά μουσικά όργανα και θα εκτελείται ζωντανά από τους (μη-μουσικούς) περφορμερ επί σκηνής. Αυτό το στοιχείο ενισχύει τον χαρακτήρα του έργου δημιουργώντας την αναλογία του μωρού, που για εκείνο είναι όλα καινούργια και της συνθήκης των περφορμερ, που μαθαίνουν πράγματα από την αρχή ενώ παράλληλα το παιδικό στοιχείο 

συμβολίζει την ελπίδα της αλλαγής που ευχόμαστε να επέλθει. 

_____________________________________________

22–23.12.2021

ALL WRONG MEN 

Ώρα έναρξης: 20:30

Ώρα προσέλευσης: 20:15

Διάρκεια: 50 λεπτά

Γλώσσα: Κυπριακή διάλεκτος

Συντελεστές: Κείμενο: Ειρήνη Σαλάτα | Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαλάτα, Γιώργος Μελλεχας | Επί σκηνής: Ειρήνη Σαλάτα

Είσοδος: Δωρεάν

Ένα ημερολόγιο χρόνων ανοίγει και περνά από το χειρόγραφο στον υπολογιστή και οι μνήμες γίνονται ιστορίες. Οι ιστορίες αποκτούν δική τους φωνή. Μια φωνή που μετατρέπεται σε μονόλογο και αυτός σε εσωτερικός διάλογος.

Ένα έργο που μιλάει στην κάθε σύγχρονη γυναίκα που σε κάθε οικογενειακή συγκέντρωση δέχεται την άβολη ερώτηση “Εσύ ποτέ θα βρεις κάποιον να παντρευτείς;” Στην γυναίκα που έχασε τις φίλες της από την μάστιγα του γάμου και των σχέσεων και ξέρει πως ο μόνος δρόμος πίσω στην ομάδα είναι να βρει και εκείνη κάποιον.

Ο μονόλογος αυτός καταπιάνεται με τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων του 21του αιώνα και τις αναλύει από μια γυναικεία σκοπιά. Η θεατρική σκηνή μετατρέπεται σε ένα group therapy για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σχέσεις, με την ηρωίδα μας να παίρνει τον λόγο και με την βοήθεια του κοινού το οποίο θα καλείτε κάποιες φορές να διαβάσει κάτι ή να μπαίνει σε κάποιο ρόλο,  θα μας ξεδιπλώσει τις πιο σημαντικές ερωτικές της εμπειρίες.

Γραμμένο στην Κυπριακή διάλεκτο, επιτρέπει την άμεση προσέγγιση των πιο πολυσυζητημένων θεμάτων όπως είναι οι σχέσεις και το σεξ και θέτει το γνωστό ερώτημα που από την αρχή των αιώνων ταλαιπωρεί το γυναικείο φύλο: Γιατί πάντα επιλέγουμε τους λάθος άντρες;

Η σχέση μας με τους άλλους, η σχέση μας με τον εαυτό μας και το σεξ μπαίνουν στο προσκήνιο σε ένα θεατρικό μονόλογο που όλοι έχουμε κάνει με τον εαυτό μας. Γιατί: “Δεν φταις εσύ. Εγώ φταίω, θέλω να μείνω λίγο μόνος μου, να σκεφτώ”.

_____________________________________________

26–31.12.2021

Πρόηραμμα Open Up Performance Lab